Nicuşor Dan este „foarte optimist” că majoritatea din Consiliul General, formată din USR, PNL și PMP, va funcţiona în continuare/ Ce spune despre întoarcerea Gabrielei Firea la Primărie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară ”foarte optimist” că majoritatea alcătuită din USR, PNL şi PMP în Consiliul General va funcţiona în continuare, din punct de vedere administrativ, scrie Agerpres.

„E o majoritate formată din trei partide şi un primar independent. Există discuţii, există umori personale. Eu încerc să fiu cât mai diplomat în această construcţie, pentru că asta ne-au cerut bucureştenii. Ne-au cerut o majoritate de dreapta care să stopeze abuzurile şi risipa PSD. Asta ne-au cerut bucureştenii, asta fac. (…) Politic.. e cam devreme. Toate partidele, actorii politici se uită în sondaje, îşi fac calcule. Există organizaţii locale, cum e cazul nostru, Bucureşti, unde ne înţelegem bine. Există organizaţii naţionale care au alte discuţii, alte mize. Cam asta e politica”, a spus Nicuşor Dan, la B1Tv.

Primarul general a mai precizat că pe 27 aprilie va avea loc următoarea şedinţă de Consiliu General al Capitalei şi s-a declarat optimist că majoritatea îi va susţine proiectele.

El a afirmat că în ultimii doi ani a avut o relaţie „foarte bună” cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, desemnat lider interimar al PNL Bucureşti, menţionând că a colaborat cu acesta la mai multe proiecte, precum cel al trenului metropolitan sau al drumurilor radiale.

„Eu am primit un mandat de la un public de dreapta, de la votanţi PNL şi îmi respect mandatul. Vreau să colaborez cu omul pe care PNL-ul, cu omul pe care USR-ul, cu omul pe care PMP-ul îl delegă, ca să avem o discuţie administrativă”, a spus Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte varianta realegerii Gabrielei Firea în funcţia de primar general, Nicuşor Dan a spus: „Cred că e exact ce îşi doreşte: să găsească bugetul pe plus, ca să înceapă să dea toate pomenile alea”.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati