Primarul Piedone condamnă acțiunile lui Nicușor Dan privind parcările din Sectorul 5: ”Oamenii care locuiesc acolo nu își vor mai putea parca mașinile decât dacă plătesc 5 lei pe oră”

Primăria Sectorului 5 a transmis, într-o postare pe pagina de Facebook, că primarul Cristian Popescu Piedone condamnă acțiunile primarului general, Nicușor Dan, de a marca, peste noapte, parcări publice în zone rezidențiale din Sectorul 5.

Această acțiune a Primăriei Municipiului București adâncește problema locurilor de parcare din Sectorul 5, care sunt, oricum, insuficiente pentru a deservi populația din sector, atrage atenția sursa citată.
  •  “Se pare că la al doilea mandat, primarul general, Nicușor Dan, și-a amintit de Sectorul 5.
Dar nu pentru investiții, pentru a repara sau construi, ci pentru a încasa bani. Doar că parcările publice pe care le-a trasat peste noapte nu au niciun temei, nu se află în apropierea instituțiilor publice, ci în zone rezidențiale, în fața caselor.
  • Pe cele 35 de străzi pe care le-a marcat în zona Cotroceni, de exemplu, se află doar case. Asta înseamnă că oamenii care locuiesc acolo nu își vor mai putea parca mașinile decât dacă plătesc 5 lei pe oră, 30 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună. ”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
Foto: Facebook/ Primăria Sectorului 5
Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Parking București, a marcat, până în acest moment, parcări publice pe 35 de străzi din zona Cotroceni și pe Calea 13 Septembrie.

Cetățenii din sector, obligați să plătească 5 lei pe oră

Pentru a ocupa un loc în parcările publice, cetățenii din sector vor fi obligați să plătească 5 lei pe oră, 30 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună. Pentru a parca tot anul în aceste zone, locuitorii vor scoate din buzunar 6.000 lei, în timp ce pentru un loc de parcare de reședință, suma anuală de plată către Primăria Sectorului 5 este de 683 de lei.

  • O altă problemă pe care cetățenii o vor întâmpina este aceea că un abonament achiziționat prin Parking București nu garantează locul de parcare, pentru că ocuparea acestora se realizează pe principiul “primul venit, primul servit”, se arată în postarea PS5.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati