Primarul Radu Mihaiu propune o bursă de 50.000 de lei pentru campionii mondiali, după succesul înregistrat de David Popovici, elev în Sectorul 2

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat că va propune Consiliului Local o bursă de 50.000 de lei pentru campionii mondiali la discipline olimpice, inspirat fiind de succesul înregistrat luni de David Popovici. Acesta este elev în sectorul administrat de Mihaiu.

Edilul l-a felicitat pe noul campion mondial la proba de 200 de m la Campionatul Mondial de la Budapesta:

”Felicitări David Popovici! De astăzi, România are un campion mondial la înot la seniori, o performanță absolut fabuloasă. Pe lângă faptul că este un mare campion, David Popovici este și elev al Sectorului 2. Și am constatat că, deși Sectorul 2 acordă burse pentru elevi olimpici județeni și naționali, în grila aprobată de consiliul local nu există și burse pentru campioni mondiali.

Voi propune Consiliului Local al Sectorului 2 instituirea unei burse excepționale pentru campioni mondiali la discipline olimpice, în valoare totală de 50.000 de lei. Performanța adevărată merită răsplătită. Când se va întoarce de la Budapesta, voi sta de vorbă pe îndelete cu David pentru a înțelege cum putem crește numărul copiilor care merg la înot. Încă o dată, felicitări unui mare campion!”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

David Popovici a înregistrat, la doar 17 ani, o performanță fantastică, doborând totodată recordul mondial la juniori.

Este prima medalie majoră la un campionat de seniori pentru David Popovici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati