Primarul Sectorului 1 a anunţat că, luni dimineaţă, au început lucrările de amenajare ale „Şcolii Regale”

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că luni dimineaţă au început lucrările de amenajare ale imobilului pentru „Şcoala Regală”, anterior primăria eliberând spaţiul de mobilier vechi şi documentele de arhivă şi salubrizând clădirea.

„Vrem să deschidem acest loc la începutul anului şcolar, pentru cei aproximativ 650 de elevi de la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu”, a adăugat edilul.

„În această dimineaţă au început lucrările de amenajare ale «Şcolii Regale», în imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4. Un proiect pe care l-am iniţiat la începutul mandatului meu şi pentru care m-am luptat în Consiliul Local (pentru că angajaţii Administraţia Domeniului Public Sector 1 nu doreau să părăsească această clădire inventând tot felul de sporuri pentru antena şi radiaţii diferite inexistente).

În ultima perioadă, echipele Primăriei Sectorului 1 au eliberat spaţiul de mobilierul vechi şi documentele de arhivă şi au salubrizat imobilul pentru a putea demara amenajările necesare. Vrem să deschidem acest loc la începutul anului şcolar, pentru cei aproximativ 650 de elevi de la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook.

Ea a mai spus că imobilul actual al Colegiului „nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente”.

„Spaţiile de la Şcoala Regală sunt ideale pentru exersarea şi perfecţionarea elevilor la instrumentul pe care şi l-au ales spre studiu. Copiii vor aprofunda în clădirea Şcolii Regale studiul viorii, al harpei, al percuţiei, contrabasului sau violoncelului.

Reamintesc că la cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consilul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa din 29 iunie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 7 abţineri, schimbarea destinaţiei imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităţilor specifice Administraţiei Domeniului Public Sector 1 în imobil pentru desfăşurare de activităţi şcolare”, a completat edilul sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati