Primarul Sectorului 1: Piaţa 1 Mai va fi reconstruită şi va deveni un centru comercial la standarde europene

0
341

Piaţa 1 Mai va fi reconstruită şi va deveni un centru comercial la standarde europene, a anunţat, vineri, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

  • ”O nouă veste bună pentru locuitorii Sectorului 1. Piaţa 1 Mai va fi reconstruită şi va deveni un centru comercial la standarde europene. După mai multe luni de blocaj, consilierii locali au aprobat proiectul de refacere şi modernizare a Pieţei 1 Mai. Prin această investiţie vom reabilita hala veche, vom valorifica elementele valoroase, cu păstrarea actualei funcţiuni de piaţă cu spaţiu public şi a rolului de reper al locului”, a scris Armand, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului, cele mai importante lucrări care vor fi făcute vor viza: demolarea corpurilor de clădire construite după anii 2000 şi 2010, aducerea la starea iniţială a întregului teren, consolidarea şi reabilitarea corpului – Hala istorică, construirea unui corp nou de clădire, refacerea branşamentelor şi a racordurilor de utilităţi (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, gaze naturale etc), amenajarea acceselor auto şi pietonale, în interiorul pieţei, precum şi sistematizarea terenului şi amenajarea peisagistică a zonelor verzi ale terenului.

În realizarea investiţiei, Primăria Sectorului 1 are în vedere şi amenajarea de noi spaţii verzi şi adoptarea de soluţii prietenoase cu mediul pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor.

Astfel, proiectul propune folosirea terasei de acoperire de peste piaţă cu rolul de parc, iar piaţa va fi echipată cu tehnologii moderne care vor reduce consumul de energie şi de apă, precizează edilul.

Totodată, în proiect sunt prevăzute elemente de signalistică şi iluminat exterior care să se integreze din punct de vedere arhitectural în imaginea de ansamblu a pieţei. În plus, administraţia locală doreşte să aducă noi locuri de relaxare şi de alimentaţie publică, care pot funcţiona independent de piaţă, cu scopul de a capta un public mai larg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.