Primarul Sectorului 2 a anunțat că 40 de copii ucrainieni și profesorii lor au plecat gratis la mare

40 de copii ucrainieni și profesorii lor a plecat, vineri, gratis la mare. Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu spune că aceștia nu au plecat pe bani publici, ci pe bani privați.

„Războiul din Ucraina pare că dispare de pe radarul nostru, dar el continuă. Viețile unor oameni rămân încă profund afectate de el. Pentru că nu pot învăța în țara lor, peste 250 de copii ucrainieni învață la liceul Mihai Viteazu, și asta prin eforturile conjugate ale administrației publice, voluntarilor și chiar și a mediului privat.

Una din firmele care și-au manifestat de la bun început intenția de a ajuta în criza refugiaților a fost Skal International București, prin domnul Florin Tancu.

L-am cunoscut pe Florin în plină criză a refugiaților, el venind spre mine să întrebe cu ce poate ajuta. Și chiar a ajutat cu multe lucruri. Pe lângă sprijinul semnificativ privind transportul refugiaților de la centre până la gară/aeroport, Skal a sprijinit și liceul Mihai Viteazu cu achiziția a 10 table (table de școală, nu tablete!) interactive, astfel încât orele la distanță ținute de ucrainieni să fie mai ușoare. Copiii români beneficiază și ei de aceste table.

Iar astăzi, printr-o excursie plătită integral de către Skal International București, 40 de copii din Ucraina și profesorii lor, pleacă la mare.

Asta este direcția în care cred eu că trebuie să ne îndreptăm: cea în care sectorul privat colaborează cu administrația publică pentru un bine mai mare al societății.

Mulțumesc Florin Țâncu, mulțumesc Skal Internațional București! Se poate!”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati