Primarul Sectorului 2 a găsit măști neconforme la Protecția Copilului: „Organele de cercetare penală trebuie să preia cazul”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță, miercuri, că la DGASPC Sector 2 au fost livrate măști neconforme.

„Azi am primit un raport al Corpului de Control privitor la achiziția de măști pentru DGASPC Sector 2.

Concluzia din acest raport este ‘încheierea și derularea acordului cadru nr 116532/27.08.2020 s-a făcut cu nerespectarea prevederilor legislației în vigoare privind achizițiile publice’. Într-un limbaj juridic, asta înseamnă că s-a încălcat legea”, a scris edilul pe Facebook.

Cum s-a încălcat legea, pas cu pas

Radu Mihaiu a explicat, pas cu pas, ce s-a întâmplat în acest caz:

„1. A fost făcut un caiet de sarcini pentru o licitație, iar în aceste caiete de sarcini scria că trebuie livrate măști chirurgicale care să respecte niște standarde (enumerate în documentație)
2. Au participat 3 firme, dintre care una a fost eliminată că nu respectă condițile cerute în caietul de sarcini
3. A câștigat o firmă care (spune Corpul de Control) a depus o ofertă care nici ea nu respecta condițiile cerute în caietul de sarcini.
4. Această firmă, după ce a câștigat licitația, a cerut schimbarea produsului care făcea obiectul licitației. Nu a mai putut livra ‘măști chirurgicale’, ci a putut livra ‘măști faciale’, produse de către alt furnizor, cu alte caracteristici tehnice decât cele din oferta inițială
5. Aparatul de specialitate nu a acceptat această modificare, așa că directorul a semnat de la sine putere actul adițional.
6. Când au venit măștile, au venit fără certificatele obligatorii și fără să respecte cerințele din licitație.
7. Măștile au fost plătite la prețul de ofertare”, a explicat primarul Sectorul 2.

”Cu alte cuvinte s-a licitat și câștigat licitația pentru niște produse de foarte bună calitate, care necesitau un preț ridicat, și de livrat s-au livrat produse de calitate îndoielnică. Prețul însă a rămas același, și a fost și plătit.
Voi cere comisiei de disciplină să analizeze gravitatea faptelor, dar cred că și organele de cercetare penală trebuie să preia acest caz. Luni, când voi fi ieșit din izolare, voi semna tot ce e de semnat.”, a mai scris Radu Mihaiu.

Edilul nu anunță dacă angajații și beneficiarii DGASPC primesc, între timp, măști care să îi protejeze împotriva COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati