Primarul Sectorului 2 a prezentat raportul privind statiile GPL din sector

Primarul Radu Mihaiu a spus că a promis că-l face public și că l-a transmis deja către „toate instituțiile relevante, care trebuie sa ia măsuri”.

„Mi-ar fi plăcut să pot spune că stăm bine.

Nu stăm bine.

Alții ar fi spus, poate, că e responsabilitatea altcuiva. 

Și este, în mare parte. De exemplu, primăria nu poate închide stațiile care nu au autorizație de securitate la incendiu. Sunt 3 stații în această situație. Și care, din punctul meu de vedere, prezinta potential risc pentru cetățeni. Nu primăria, ci ISU poate lua măsuri.

2 stații nu au analiza privind protecția la explozii. Din nou, primăria nu poate lua măsuri in aceasta situație, ISU poate.

Similar, 1 stație GPL nu are autorizație ISCIR.

Pentru toate acestea, am notificat instituțiile responsabile cu luarea măsurilor.

Dar avem și noi responsabilitatea noastră.

Sunt 2 stații fără autorizație de mediu, cărora le-am suspendat deja activitatea și au fost evacuate. Sunt și stații fără autorizație de construire, unele mutate succesiv de proprietari, să nu le mai dăm de urmă. Am pornit procedurile pentru desființare.

Din fericire, în Sectorul 2 nu a fost niciun incident. Și este la fel de adevărat că asemenea controale trebuie să prevină, nu să apară după tragedii. 

Dar, pe lângă măsurile punctuale, de acum, trebuie sa regândim si regulamentul după care funcționează Poliția Locală.

De câteva luni, avem o nouă conducere la Poliția Locală, conducere cu experiență, dorință și putere de muncă. 

Vom face împreună un regulament de organizare și funcționare care să ducă si mai mulți agenți in stradă si care să se asigure ca regulile sunt respectate de toată lumea. 

Care să se asigure că verificările se fac după un plan stabilit din timp, nu doar dupa accidente nefericite”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati