Primarul Sectorului 2 anunță că facturile de salubritate pentru ianuarie vor fi recalculate

0
204

Facturile de salubritate pentru ianuarie vor fi recalculate, pentru că dintr-o eroare de interpretare pentru unele blocuri preţul a fost socotit dublu sau triplu, a anunţat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„Am luat (împreună cu operatorul) decizia de recalculare a facturilor de salubritate emise de Supercom pentru pentru luna ianuarie. A existat o eroare de interpretare: în unele cazuri, cantităţile săptămânale din contract au fost socotite drept cantităţi per trecere. Adică, mai pe româneşte: pentru (unele) blocuri unde se trecea de două sau de trei ori, preţul a fost calculat dublu sau triplu. În mod evident aceste facturi vor fi reemise cu cantităţile corecte şi cred că a fost vorba de o eroare neintenţionată”, a scris Radu Mihaiu, miercuri, pe Facebook.

”Trebuie să eliminăm cât de mult se poate din ambalajele de la fracţia umedă”

El a punctat că în discuţie mai este şi tariful pentru fracţia umedă şi că acesta este fie t1 (437,23 de lei – pentru deşeuri reziduale), fie t3 (576,64 de lei – pentru deşeurile în amestec).

„Regula pe care o vom institui începând cu această lună este următoarea: dacă la inspecţia vizuală (documentată cu poză şi cu bon) pubela de fracţie umedă conţine ambalaje, va fi practicat tariful t3. Dacă pubela nu va conţine ambalaje, va fi practicat t1. Pentru luna ianuarie, în mod excepţional, vom aplica t1 pentru toată fracţia umedă.

Începând cu februarie însă, vom documenta fracţia umedă şi în acele pubele, în care pot fi documentate ambalaje, se va aplica t3. Scopul este să facem colectare separată pe bune. Trebuie să eliminăm cât de mult se poate din ambalajele de la fracţia umedă. Îmi doresc ca, măcar la anul pe vremea asta, realitatea din teren să ne spună că nicăieri în Sectorul 2 nu va fi nevoie să fie facturat t3”, a adăugat Radu Mihaiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.