Primarul Sectorului 2 anunță că restaurantele, școlile și teatrele ar putea fi deschise. Care sunt condițiile

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță că restaurantele, teatrele și școlile ar putea fi deschise cât timp pot asigura o distanțare suficientă și o ventilare a aerului eficientă.

Radu Mihaiu declară că în Piața Obor sunt respectate condițiile impuse în contextul pandemiei și că activitatea se desfășoară în siguranță.

„După 3 săptămâni, Piață Obor (sau „zona zoster”, cum a fost numită de domnul prim-ministru), rămâne deschisă în siguranță. Discutând cu fiecare în parte, cei implicați în activitatea Pieței Obor au înțeles. Și-au asumat anumite responsabilități. Au respectat măsurile astfel încât și comercianții și clienții să continue în condiții decente”, a scris edilul pe pagina de Facebook.

El pledează pentru comunicare și identificarea de soluții punctuale și în alte zone de activitate.

„Restaurantele ar putea fi deschise cât timp pot asigura o distanțare suficientă și o ventilare a aerului eficientă. Discuțiile avute cu reprezentanții din industrie confirmă că se poate, dacă există voință politică. Am putea să ne bucurăm de teatru sau alte spectacole dacă atât organizatorii, cât și spectatorii și-ar asuma anumite responsabilități. Și cel mai important, școala ar putea fi redeschisă. Așa cum în multe alte țări europene se întâmplă deja”, menționează Mihaiu.

Conform acestuia este necesară testarea cantitativă și rapidă, pentru a opri din timp posibilele focarele.

„Avem nevoie să ne protejăm zi de zi astfel încât să limităm presiunea pe sistemul medical. Restricțiile suplimentare trebuie să fie aplicate doar în zonele cu probleme, punctual și țintit. Fără a da peste cap activitatea din domenii întregi. E nevoie de solidaritate și curaj, iar eu am încredere că și România poate. Din nefericire, această pandemie a venit peste o situație politică precară. Subiectul crizei de sănătate a fost politizat. Diverși actori politici au încercat și continuă să capitalizeze electoral situația dificilă în care ne aflăm, iar asta ne trage în jos pe toți. Aparent toată lumea e în expectativă și așteaptă rezultatul alegerilor de la sfârșitul săptămânii. Iar asta în sine e un eșec al decidenților”, mai scrie Mihaiu.

El subliniază că este nevoie rapid de „un guvern responsabil, capabil să comunice și să unească”, precum și de o majoritate puternică parlamentară care poate lua decizii curajoase menite să repornească activitatea din România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati