Primarul Sectorului 2 despre cartea electronică de identitate: Au început deja sesiunile de lucru cu experți pentru a integra viitoarele capabilități

De la 1 august 2021 cartea electronică de identitate (CEI) va fi disponibilă pentru români și deschide calea pentru multe îmbunătățiri ale serviciilor publice, astfel că în Primăria Sectorului 2 au început deja sesiunile de lucru cu experți din domeniu pentru a integra viitoarele capabilități date de CEI în funcționarea administrației locale, anunță primarul Radu Mihaiu.

„Am avut ieri o discuție foarte productivă cu domnul chestor-șef Cătălin Giulescu, directorul DEPABD, și cu Andrei Nicoară, specialist e-guvernare. Mi-au prezentat toate modalitățile prin care această tehnologie va simplifica și integra majoritatea interacțiunilor dintre stat și cetățean. 

Implementarea CEI în România va fi un mare salt înainte pentru digitalizarea administrației, iar asta datorită lor, oamenilor extrem de bine pregătiți care lucrează intens la acest lucru de mult timp. 

P.S. CEI va avea dimensiunile unui card bancar, deci va intra în orice tip portofel”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati