Primarul Sectorului 2: Guvernul nu a alocat niciun leu pentru București din cele 270 de milioane de lei pentru susținerea culturii locale din România, deși Capitala e cel mai mare generator de impozit pe venit

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), acuză Guvernul că nu a alocat niciun leu pentru București din cele 270 de milioane de lei pentru susținerea culturii locale din România, deși Capitala este cel mai mare generator de impozit pe venit.

Radu Mihaiu explică, pe Facebook, faptul că banii alocați de Guvern vin tocmai din impozitul de venit încasat.

„Vineri 26 august, Guvernul a alocat 270 de milioane de lei pentru susținerea culturii locale din România.

Mai precis, pentru «finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţe, respectiv teatre, opere şi filarmonici prin care se alocă suma de aproape 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale». Suma de 270 de milioane provine din 2% impozit pe venitul încasat pana la data de 31 iulie 2022.

  • Deși primăria București are dificultăți financiare evidente și cunoscute, deși este cel mai mare generator de impozit pe venit din România, niciun leu din cei 270 de milioane nu a venit spre București. Sa nu ne mirăm, atunci, de consecințe”, declară edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati