Primarul Sectorului 2: Parcul Sticlăriei are potențialul să fie un spațiu de reconectare la natură

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că parcul Sticlăriei are potențialul să fie un spațiu de reconectare la natură, iar după că a fost multă vreme părăsit, acum s-a format „o oază de verdeață”.

„De mult timp acest loc a generat o dezbatere încinsă. Câtă intervenție umană înseamnă prea mult și strică acest habitat natural? Cât înseamnă prea puțin și atunci nu ne putem bucura de el?

Ieri am fost la locație împreună cu mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor de mediu, experți biologi, consilieri locali, arhitecți și oameni care stau în imediata apropiere. Am început să răspundem la aceste întrebări. Fiind în inima cartierului Pantelimon, avem nevoie de parcul Sticlăriei să fie funcțional. Avem nevoie să fie un loc de recreere pentru oameni, dar în același timp să păstrăm un respect sănătos pentru habitatul format natural.

Nu va fi o sarcină ușoară. Acest echilibru e greu de obținut, dar cred că s-au făcut pași serioși în această direcție și am încredere că în 2021 putem începe recondiționarea acestui loc cu potențial extraordinar”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati