Primarul Sectorului 4: Vom avea luminițe de sărbători și anul acesta, dar doar în intervalul 1 decembrie – 8 ianuarie

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că și în acest an sectorul va fi împodobit cu luminițe de sărbători, însă pentru o perioadă mai scurtă, relatează G4Media.ro.

Vom avea luminițe de sărbători și anul acesta în sectorul nostru! În urmă cu puțin timp, am discutat împreună, chiar aici pe Facebook, cum e mai bine să procedăm în acest an în privința iluminatului festiv, iar mulți dintre dumneavoastră ne-ați transmis faptul că vă doriți ca străzile din sectorul nostru să fie împodobite de Crăciun, ca să avem lumină în suflete și în case. Părerea comunității noastre este foarte importantă pentru noi toți și, prin urmare, și în acest an, Sectorul 4 va avea luminițe de sărbători. Însă, vom face lucrul acesta responsabil și reducând, pe cât de mult posibil, consumul la electricitate, ceea ce facem, de altfel, de mai bine de trei ani, de când modernizăm rețeaua de iluminat public”, a precizat Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 a menționat că, de trei ani, au început să fie schimbate becurile clasice de iluminat public, mari consumatoare de curent electric, cu un sistem de iluminat de tip LED. Potrivit acestuia, astăzi, rețeaua publică este înlocuită în proporție de peste 60% și, datorită acestui fapt, consumul de energie de la nivelul străzilor din sector s-a redus cu 35%.

„Cu toate acestea, în acest an, vom avea și mai multă grijă, tocmai pentru că traversăm un context social diferit, în care prețul la energia electrică a crescut foarte mult, fapt pentru care trebuie să încercăm să facem cât mai multă economie. Pentru aceasta, luminițele de sărbători vor fi aprinse doar în intervalul 1 decembrie – 8 ianuarie 2023. Mai mult, discutăm cu specialiștii să găsim o soluție ca instalațiile să nu rămână aprinse toată noaptea, așa cum unii dintre dumneavoastră ne-ați recomandat să facem”, a mai precizat Băluță.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a lansat, în 21 septembrie, pe Facebook, un sondaj pentru cetățenii sectorului privind iluminatul de sărbători în acest an, fără a preciza însă costurile pe care le implică luminițele festive. Totuși, mai mulți cetățeni au propus ca, pentru reducerea costurilor, iluminatul de sărbători să fie amplasat pentru o perioadă mai scurtă decât în anii anteriori și să existe un program de câteva ore seara pentru aprinderea luminițelor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati