Primarul Sectorului 5 a cerut Poliției Locale să ducă la centrele sociale cât mai multe persoane fără adăpost

În urma temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile, dar şi a prognozei anunţată de meteorologi pentru zilele ce urmează, Primarul Sectorului 5, Cristian Piedone, a dispus ieri, sâmbătă identificarea şi transportarea persoanelor fără adăpost de pe raza Sectorului în centrele sociale ale DGASPC Sector 5, dar şi în cele care aparţin de Primăria Capitalei.

Primarul a constatat că, deşi în Sectorul 5 sunt cele mai multe astfel de persoane fără adăpost, locurile din centrele sociale sunt prea puţine. O parte dintre persoanele identificate şi transportate de Poliţia Locală au refuzat să rămână în centrele sociale, în ciuda temperaturilor scăzute înregistrate în seara zilei de sâmbătă.

Totodată, Piedone a verificat şi cum sunt îngrijiţi copiii şi oamenii străzii din Sectorul 5, ce hrană li se oferă, dacă spaţiile în care sunt cazaţi sunt curate şi care sunt motivele pentru care anumite persoane fără adăpost refuză să rămână în centrele sociale.

Acţiunile de identificare şi transportare a persoanelor fără adăpost la centrele sociale vor continua şi în zilele următoare, cu atât mai mult cu cât meteorologii au anunţat că la începutul săptămânii în Bucureşti vom avea parte şi de precipitaţii sub formă de ninsoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati