Primarul Sectorului 5, ședință spontană cu șefii Poliţiei Locale

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a organizat, luni, o şedinţă spontană la care au participat cei din conducerea Poliţiei Locale Sector 5. Edilul şi-a dorit să vadă care este situaţia reală a activităţii poliţiştilor locali, fără ca aceştia să îşi pregătească un raport în prealabil.

Fiecare persoană care a participat la această şedinţă a prezentat activitatea departamentului pe care îl conduce. Edilul le-a transmis acestora că acţiunile lor trebuie să fie unele în timp real, în funcţie de ce găsesc în teren şi de sesizările cetăţenilor din Sectorul 5.

Totodată, Piedone le-a cerut poliţiştilor locali să acţioneze în primă fază pentru prevenţie, atât în ceea ce priveşte purtarea măştii de către cetăţeni, cât şi în ceea ce priveşte activitatea agenţilor economici din domeniul Horeca.

Mai exact, primarul a subliniat faptul că este necesar ca între locuitorii din sector, agenţii economici şi poliţiştii locali să existe comunicare, pentru a nu ajunge la sancţiuni. În cazul în care situaţia o va impune, aceştia vor aplica şi amenzi.

„Le-am transmis foarte clar poliţiştilor locali că nu vreau să ne transformăm în hinghieri de oameni. În primul rând trebuie să acţionăm pentru prevenţie, nu să dăm amenzi cu nemiluita. Oamenii deja au ajuns la capătul răbdării în ceea ce priveşte restricţiile. Agenţii Poliţiei Locale trebuie să comunice mult mai bine cu cetăţenii, pentru a-i face să conştientizeze importanţa măsurilor impuse de autorităţi. Îl felicit pe această cale pe primarul Bacăului pentru iniţiativa sa. Exact acelaşi lucru îl vom face şi noi, în Sectorul 5. Cei care nu poartă mască de protecţie vor primi, în loc de amenzi, măşti”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati