Primarul Sectorului 6 a prezentat conceptul viitoarei Piațete Favorit

0
406

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a prezentat pe Facebook un concept al viitoarei Piațete Favorit.

„Este un prim concept al vesiunii 2.0. Nu este bătut în cuie, vreau să știți de acest proiect și să-l îmbunătățim împreună. 

La postarea anterioară, cea cu prima versiune, foarte mulți dintre dvs. ați cerut mai mulți arbori. 

Reiterez faptul că: Tema de proiectare: piațetă cu funcționalități  multiple, centru de cartier, pretabilă pentru evenimente și promenadă, ex. târgușor de Crăciun, cinema de artă în aer liber, vizionare competiții sportive, food fest, etc. 

Nu se poate și PIAȚEATĂ MULTIFUNCȚIONALĂ și mulți copaci. Dacă vrem mai mult verde și mai mulți copaci, schimbăm tema de proiectare din PIAȚETĂ în PARC și gata. Menționez că arhitectul Centrului Cultural pe care vrem să-l punem în valoare spune clar că este nevoie de o piațetă. 

Problema noastră este că oamenii placă din Sectorul 6 în alte sectoare (în special în Centrul Vechi) pentru a petrece timpul liber. De asemenea, în Sectorul 6 avem 280.000 de arbori! Stăm chiar bine în comparație cu media urbană! În toamnă (când e vremea plantării) începem plantare a 2000 de arbori, inclusiv în alveole! 

Ca idee, acest obiectiv (atracție pentru evenimente culturale) este gândit să deservească tot Sectorul 6. Un parc ar deservi doar populația din zonă. 

Spre deosebire de Militari, Dr. Taberei are parcuri și alei umbrite, curți ale blocurilor generoase cu arbori maturi și spațiu verde.  Cine vrea parc are unde merge. Cine vrea piațetă și evenimente culturale nu prea are unde merge. Centrul Cultural Favorit va putea găzdui o parte din concertele Festivalului Enescu, în piațetă seara se pot urmării campionate europene și mondiale, diferite competiții sportive sau filme de artă (sau proteste împotriva primăriei…). 

Deci… acesta este versiunea a doua. Discutam în comparație cu prima dar să discutăm dacă facem piațetă sau parcuri cu alei, bănci și arbori. 

Deci: piațetă sau parc? 

P.S. Nici în Oradea (proiectată de Planwerk) nici în Cluj (tot Planwerk) nici în Sibiu nu sunt cu mulți copaci, de fapt cam lipsesc… 

P.P.S. Referitor la comentarii anterioare, piațeta nu este compatibilă cu trasee de biciclete, locuri de joacă pentru căței și pădure urbană”, a scris Ciucu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.