Primarul Sectorului 6 a pus la punct un mecanism pentru ridicarea deșeurilor. Sancțiuni drastice pentru cei care lasă gunoaiele în stradă

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că a pus la punct un mecanism privind ridicarea gunoaielor. Cei prinşi că lasă gunoaie în stradă vor fi sancţionaţi drastic, a mai spus edilul.

„Am pus la punct un mecanism prin care Poliţia locală să le pună pe o hartă – cu foto -, iar Urban (firma de salubrizare cu care avem contract) şi ADP Sector 6 să meargă şi să le ridice. Apoi, Poliţia locală va trece pe acolo ca să-mi confirme ridicarea lor. (…) În acest moment, Poliţia locală localizează gunoiul voluminos şi îl pune pe hartă. În curând vom da posibilitatea ca şi cetăţenii să poată face acest lucru”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Potrivit acestuia, cei prinşi că lasă gunoaie în stradă vor fi sancţionaţi drastic.

„Cine nu va respecta legea nu va fi doar amendat, pentru că eu nu voi lăsa gunoiul în mijlocul drumului sau terenurile în paragină.

Le vom curăţa noi şi le voi trimite factura acelora care nu fac curat /nu amenajează terenurile. Noua lege este explicită în acest sens. În acest moment, localizăm pe o altă hartă şi toate punctele de colectare (…) ale blocurilor fără ghenă pentru a le renova şi securiza”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ciucu se pregătește pentru ”curățenia de primăvară” cu poliția locală

În același timp, edilul Sectorului 6 i-a anunțat pe cetățeni că se pregătește pentru ”curățenia de primăvară”, la care va participa atât cu firma de salubrizare cât și cu poliția locală pentru a se asigura că asociațiile de proprietari și agenții economici păstrează spațiile curate.

„Vă spun un lucru, dați mai departe ca să se știe, spuneți-le tuturor, să nu zică nimeni că nu am spus: ne pregătim pentru CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ! Și când spun că ne pregătim, asta vă include și pe dumneavoastră! Eu mă pregătesc cu firma de salubrizare, cu ADPul (facem investiții noi) dar și cu poliția locală. Avem o lege nouă care îmi permite să amendez proprietarii terenurilor lăsate în paragină (indiferent de proprietar – public sau privat).

De asemenea, MARE ATENȚIE: eu mă voi ocupa ca spațiul public să fie îngrijit exemplar, dar dumneavoastră (asociații de proprietari, agenți economici etc.) vă veți ocupa ca spațiile adiacente cum ar fi grădinile blocurilor, spațiul din fața magazinului etc. să fie curate! Avem o nouă lege în acest sens și mă voi asigura că o aplicăm în Sectorul 6.

Poliția locală va fi instruită și își va asuma această muncă de “sectorist”. Nu doar va veghea la menținerea ordinii publice, dar va supraveghea și întreținerea spațiilor publice și private din Sectorul nostru. Și va lua și informații de pe stradă pe care le va aduce la cunoștința diferitelor direcții din primărie pentru a interveni cu reparații, curățenie etc.”, a completat Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati