Primarul Sectorului 6: Cel mai mare parc liniar din Romania prinde contur

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu vine cu „o veste excelentă” pentru locuitorii Sectorului 6, în general, și pentru locuitorii cartierului Militari, în special: cel mai mare parc liniar din Romania, de 4,2 km prinde contur. 

„Am semnat acum cu CFR contractul de închiriere a terenului necesar fazei 3 a Parcului Liniei, cuprinsă între zona Lujerului și Valea cascadelor. Continuăm să transformăm spațiile cu fostă destinație industrială, aflate în mizerie și neglijate, în spații verzi, de agrement. 

Vom avea astfel, cel mai mare parc liniar din România, de 4,2 km! Câteva date la zi despre mersul lucrurilor. 

Faza I, cuprinsă între Lujerului și Gara Cotroceni va fi gata în mai 2023.

Faza II, cuprinsă între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea va fi gata anul acesta, iarna 2023. Avem studiu de fezabilitate, avem proiectul, trebuie doar achiziționate servicii de lucrări. 

Faza III, cuprinsă între Lujerului și Valea Cascadelor va fi gata în vara anului 2024. Aici mai avem deja studiul de fezabilitate de făcut următoarele: (1) achiziționare teren privat de cca. 1,5 km lungime și 5 metri lățime (una dintre fostele linii) și trebuie să achiziționăm servicii de proiectare + execuție lucrări. 

Cei care stau în #Militari nu au niciun parc în apropriere, mulți ies cu copiii să se joace pe Bd. Iuliu Maniu, cel mai aglomerat și mai poluat bulevard din București. 

Am avut dreptate. Pe acest tronson nimeni nu a demonstrat fezabilitatea trenului metropolitan. Nimeni nu a venit cu un studiu de trafic, cu matricea origine-destinație (de unde ia cați oameni și unde îi duce), cu un PUZ al investiției, cu un proiect, cu finanțare, cu nimic. Dar, cum am mai spus: lucrările noastre de amenajare sunt perfect reversibile, dacă cineva va demonstra fezabilitatea unui tren pe aici, nu va fi nicio problemă. Eu nu puteam să las oamenii în mizerie ani și ani de zile, doar că cineva, la un moment dat, ne se știe când, va trage un tren pe aici.  

Vă țin la curent cu mersul lucrărilor”, a scris Ciucu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati