Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre Liceul PTTR, Gh. Airinei: “Consolidarea” executată în urmă cu mai mulți ani a fost o bătaie de joc

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu scrie marți despre Liceul PTTR, Gh. Airinei că “consolidarea” executată în urmă cu mai mulți ani a fost o bătaie de joc, dar că a identificat finanțări europene fix pentru astfel de cazuri, să construiască campusuri liceale noi.
M-ați întrebat ce se întâmplă cu Liceul PTTR, Gh. Airinei, a cărui clădire principală stă de peste 10 ani închisă. A fost în litigiu, în urma privatizării Romtelecom, cu Primăria Generală. Evident că ne dorim să-l redăm cât mai repede comunității. Între timp am comandat o expertiză tehnică. Am o veste proastă și una bună.
Vestea proastă, mai întâi. “Consolidarea” executată în urmă cu mai mulți ani a fost o bătaie de joc. Mai mult, odată cu litigiul, clădirea nu a fost pusă în conservare și s-a degradat. Este compromisă. Am citit expertiza tehnică, ceea ce au lucrat mai mult… au stricat pentru că nu au dus consolidările de beton până în fundație, în pământ, ci le-au lăsat suspendate (!!!). Eu nu îmi asum să învețe copiii noștri în așa clădire. Am dispus deja Corpului de Control să verifice recepțiile și plățile pentru această mizerie de lucrare și vom recupera și prejudiciul, spune Ciucu.
”Veste bună. Am identificat finanțări europene fix pentru astfel de cazuri, să construim campusuri liceale noi. Nu doar clădirea școlii, ci si căminele, și sala de sport, întregul ansamblu. Aceste fonduri vor putea fi accesate chiar anul acesta, deci ne apucăm să ne facem temele: studiu de fezabilitate, demolare (achiziționăm servicii de demolare), proiectare și execuție. Va mai dura nițel, cel puțin doi, trei ani, dar trebuie să facem lucrurile ca lumea”, mai spune primarul.
Avem nevoie de infrastructură școlară la standard noi, clădiri trainice, bine echipate și eficiente energetic. Am văzut la sfârșitul anului la Cluj o școală nouă, excelent executată, arăta fix ca în randare (foto dreapta jos)!, mai scrie primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati