Primarul Sectorului 6 strânge comercianții ambulanți la Tarabele Sociale

0
540

În mai multe piețe din sectorul 6 există așa-numitele „tarabe sociale”, niște tarabe pe care producătorii mici pot să le folosească în mod gratuit pentru a-și vinde produsele. Modul în care această idee a fost executată a creat discuții în mediul online referitoare la portretizarea micilor producători, dar și despre atribuirile pe bani ale tarabelor. 

Ce sunt „tarabele sociale”

Pentru a descuraja comerțul ilegal, adică vânzarea pe stradă și în locuri neamenajate a fructelor și legumelor, Primăria Sectorului 6 a construit „tarabele sociale” în piețele Orizont, Drumul Taberei II, Veteranilor I și Crângași.

Aceste tarabe, 39 la număr, pot fi ocupate în mod gratuit de cei care fie nu și-au permis să închirieze o tarabă în piață, fie nu au prins loc în urma licitațiilor.

Potrivit unui articol agerpres.ro, tarifele pentru tarabele din sectorul 6, majorate ultima oară în 2022, pot varia între 15-25 lei/zi şi 550 – 700 lei/lună, utilizarea unei vitrine cu cântar electronic pentru lactate costă 45 de lei pe zi şi 850 de lei/lună, închirierea unei casuțe simple este de 750 lei/lună iar o căsuță dublă de 1.200 lei/lună. La toate acestea se adaugă un loc de parcare pentru biciclete, care e 100 de lei pe an.

Cum arată „tarabele sociale”

Conform pozelor puse la dispoziție de către primărie cu tarabele din Piața Veteranilor, acestea sunt niște mese galbene, înșirate una după alta, de care atârnă individual o hârtie pe care scrie „tarabă socială”.

Potrivit postării de pe pagina de Facebook a primăriei, tarabele vin în ajutorul „celor mai oropsiți”.

„Nu încurajăm comerțul ilegal, dar îi ajutăm pe cei mai oropsiți, care muncesc pământul, să-și vândă roadele” a declarat Primăria Sectorului 6 pe pagina de Facebook.

sursa: Buletin de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.