Primarul USR Dominic Fritz, victorie definitivă în instanță: Clubul No Name, construit ilegal pe domeniul public, va fi demolat

1
205

Primarul USR Dominic Fritz a câștigat definitiv procesul împotriva clubului No Name, construit ilegal pe domeniul public al Timișoarei, care urmează să fie demolat în urma deciziei instanței, transmite USR într-un comunicat de presă.

Clubul No Name ocupă o suprafață de 6.552 mp, cu o valoare estimată de 2,6 milioane de euro. Pentru acest teren nu a existat contract de concesiune, iar construcțiile ridicate aici nu au autorizație de construire. Activitățile se desfășurau fără autorizație de funcționare și nu exista autorizație ISU.

„Încă o victorie în instanță împotriva celor care de ani de zile ocupă și folosesc ilegal domeniul public al timișorenilor în interes personal. Avem aici un caz în care pe un teren al orașului, ocupat abuziv, a fost construit și a funcționat bine-mersi un club. Fără ca nimeni să nu vadă nimic ani în șir. În timp ce antreprenorii corecți și-au dezvoltat afaceri plătind taxe, chirii și operând la costuri normale, o clasă de privilegiați a pus mâna pe terenurile Timișoarei și le-a folosit după bunul plac. Acum, rezolvăm și problema concurenței neloiale, dar și recuperăm terenurile orașului”, a declarat primarul USR Dominic Fritz.

SOLDADO a cerut, în 22 mai 2023, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 13 iunie 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar miercuri, 11 octombrie 2023, a câștigat definitiv.

Primarul USR a recuperat recent în justiție alți 6.425 mp din domeniul public al Timișoarei, ocupați ilegal de Terasa ”Boss”, ca și 13.000 mp de pe malul Begăi folosiți ilegal de Ștrandul Termal. A fost recuperată de asemenea o vilă istorică din Timișoara, furată în anii ’90 de clanuri mafiote.

În urma unui proces minuțios de documentare al Primăriei Timișoara a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale, care au fost exploatate în scop comercial. Împotriva lor, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare, care au fost atacate în instanță. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.