Primele autobuze electrice din Capitală intră în circulaţie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi viceprimarul Stelian Bujduveanu au participat vineri la testele de anduranţă în trafic ale noilor autobuze electrice.

„Astăzi am circulat cu primul autobuz electric din cele 100 care au sosit în Bucureşti. De mâine, şase autobuze electrice vor intra pe traseu, pe linia 330, urmând ca în data de 11 decembrie acestea să intre şi pe linia 335. Primele 20 de autobuze vor circula pe liniile 330 şi 335, traseele celor două linii realizând legătura dintre nordul şi estul Capitalei. Aceste noi mijloace de transport au aer condiţionat, au rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, spaţiu special amenajat pentru transportul pasagerilor în scaun rulant, echipament de informare audio-video a pasagerilor, sistem digital de supraveghere video şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor şi oferă posibilitatea de a plăti călătoria direct cu cardul”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul General a mai explicat că primele zece staţii de încărcare sunt deja operaţionale la Uzina de Reparaţii-Atelierele Centrale – STB, iar următoarele zece vor fi montate tot la URAC, de săptămâna viitoare.

„Ne bucurăm că am putut să ne ţinem de promisiuni. Avem autobuzele electrice livrate şi deja intră în traseu, o premieră pentru municipiul Bucureşti, alături de cele 100 de tramvaie noi. Am promis un transport modern la începutul acestui mandat şi sper că ne-am ţinut de promisiune. Lucrăm la benzi unice pentru transportul în comun, lucrăm la metode de a fluidiza traficul. Sperăm ca bucureştenii să folosească aceste autobuze şi să se bucure de ele pentru că urmează şi altele să vină în perioada următoare”, a transmis Stelian Bujduveanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati