Primele date despre fanii prezenți pe Arena Națională. Câți dintre suporteri au fost vaccinați

FRF a anunțat că la meciul Austria – Macedonia de Nord, din Grupa C a turneului final al Campionatului European, au asistat din tribunele Arenei Naționale 9.082 de spectatori, deși capacitatea maximă permisă de protocolul sanitar al autorităților române a fost de aproximativ 13.000 de locuri.

Dintre cei 9.082 de spectatori din tribune, 76 la sută au primit brățările de acces pe baza actelor medicale care dovedeau vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală în ultimele 90 de zile sau un test RT-PCR negativ din ultimele 72 de ore. Ultimele două situații au fost extrem de rare, principala cale de imunizare fiind vaccinarea, potrivit unui comunicat de presă.

EURO 2020 a oferit un eveniment în perfectă siguranță epidemiologică la București

Restul spectatorilor, în număr de 2.136, au primit brățările de acces în urmă testării rapide în centrele medicale acreditate Euro-2020 de la OK Medical și Complet Medical, începând cu 24 de ore înaintea deschiderii porților Arenei Naționale. Nu s-a semnalat niciun test pozitiv.

Personalul care a organizat meciul și cel care a asigurat serviciile pentru spectatori a fost de asemenea verificat: 976 de persoane erau imunizate prin vaccinare sau trecere prin boală, iar 376 au fost testate rapid, nefiind înregistrate cazuri pozitive.

În zilele de meci, la Arena Națională este deschis un punct de vaccinare pentru românii care doresc să se imunizeze împotriva Covid-19.

Joi, managerul de comunicare al FRF, Răzvan Mitroi, a afirmat că toate cele 13.000 de locuri disponibile pentru fiecare meci din grupa vor fi ocupate.

Reprezentativa Austriei a învins, duminică seară, pe Arena Națională, cu scorul de 3-1, selecționata Macedoniei de Nord, într-un meci din grupa C a Euro-2020.

A fost primul meci găzduit de România la un turneu final al Campionatului European.

Au înscris: Lainer ’18, Gregoritsch ’78, Arnautovic ’89 / Pandev ’28.

Pe Arena Națională vor mai avea loc confruntările Ucraina – Macedonia de Nord (joi, 17 iunie, ora 16.00) și Ucraina – Austria (luni, 21 iunie, ora 19.00), ambele tot din grupa C a Euro-2020, precum și o optime de finală, în 28 iunie, de la ora 22.00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati