Primele decese din cauza gripei din acest an. Este vorba despre două femei din București

INSP a anunţat, joi, primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon, fiind vorba de două femei din Bucureşti, nevaccinate antigripal.

”Au fost comunicate primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon”, afirmă INSP într-un comunicat.

Potrivit autorităţilor, prima victimă este o femeie în vârstă de 25 de ani, din municipiul Bucureşti, fără condiţii medicale pre-existente şi nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

A doua victimă este o femeie în vârstă de 50 de ani, din mun.Bucureşti, având condiţii medicale pre-existente, dar nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1.

Ministerul Sănătății oferă vaccinarea gratuită doar persoanelor aflate în categorii de risc, restul populației trebuie să cumpere vaccinul din farmacie pentru a se imuniza. Pentru acest sezon, Ministerul Sănătății au achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccinuri, iar până la data de 1 ianuarie 2023 au fost vaccinate antigripal 1.428.483 de persoane din grupele de risc.

În sezonul gripal 2019-2020, ultimul dinaintea pandemiei de COVID, au decedat 73 de persoane confirmate cu virus gripal, iar în sezonul 2018-2019 s-au înregistrat 199 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati