Primele imagini cu prototipul noilor tramvaie din București – FOTO/VIDEO

Viceprimarul general Stelian Bujduveanu a publicat pe Facebook primele imagini cu prototipul noilor tramvaie ce vor circula în Capitală din aprilie 2022.

„Compania Astra Vagoane SA Arad a finalizat – conform contractului – proiectul de design al modelului de tramvai care va circula în București, începând cu luna aprilie a anului 2022”, a scris Budjuveanu în postarea cu videoclipul de simulare 3D a prototipului.

Cu o podea 100% coborâtă, tramvaiul asigură transferul ușor al călătorilor la urcare și coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces, explică Bujduveanu.

El mai spune că noul tramvai va avea rampe de acces acționate electronic din buton, pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, va exista loc special pentru biciclete, iar părinții vor putea urca ușor căruciorul cu copii mici, având la rândul lor spații special destinate pe timpul călătoriei (zone prevăzute cu dispozitive de asigurare a căruciorului), adaugă viceprimarul general.

După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală a fost semnat pe 11 mai. Primarul general Nicușor Dan anunța atunci că primul tramvai de la Arad urma să ajungă la București în august 2022.

https://avcactive.com/imperio-bucuresti/

Tramvaiele noi vor circula pe 8 linii

„Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022 și vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55”, a declarat Adrian Criț, director general Societatea de Transport București, cu ocazia semnării contractului pentru mult-așteptata achiziție, scrie economica.net.

Pe traseele menționate, tramvaiele noi vor circula cu o viteză sporită, asigurându-se totodată o semaforizare cu prioritate pentru transportul public de călători. Tramvaiele vor fi echipate cu sisteme IT – de informare călători (audio și video), supraveghere video, sistem de numărare călători, Wl-Fi și sistem de comunicare on-line.

https://avcactive.com/imperio-bucuresti/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati