Primele locuințe sociale construite în ultimii 20 de ani în București. 242 de apartamente sunt gata, în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a finalizat primele locuinţe sociale construite în ultimii 20 de ani în Bucureşti. Sunt 242 de apartamente, gata să-şi primească chiriaşii, în patru blocuri ridicate pe Str. Alexandru Ivasiuc.

Cele patru blocuri au demisol, parter şi patru etaje, transmite PS6. Ultimul pas de care trebuie să treacă este avizul de la Primăria Generală pentru branşamente.

  • Locuințele sociale sunt gata de anul trecut, iar administrația locală spune că le-ar putea da oricând în folosinţă, dacă nu ar fi blocată de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), care întârzie eliberarea autorizaţiilor şi avizelor pentru a branşa blocurile la gaze, electricitate, apă şi canalizare.

”Între timp, 242 de familii sărmane, care au nevoie de un acoperiş deasupra capului, aşteaptă.”, transmite Primăria Sectorului 6.

Unii au dosare depuse încă din 1998, dinainte ca locuinţele să fie construite.

Primarul Ciprian Ciucu: „Ar fi trebuit ca oamenii să se fi mutat, dar birocraţia PMB este fabuloasă”

„242 de locuinţe sociale sunt gata. 242 de familii se vor muta anul acesta aici. Acestea vor fi repartizate de o comisie a Primăriei Sectorului 6, care analizează dosarele sociale depuse. Ar fi trebuit ca oamenii să se fi mutat deja, dar birocraţia PMB este fabuloasă şi ne-a întârziat prea mult avizele şi autorizaţiile pentru a branşa blocul la gaze, apă, canalizare şi electricitate. Pe cele mai multe le-am depăşit (nu fără cântec) şi am contractat lucrările pentru aceste branşamente.

Întârzieri mai sunt doar la o comisie de coordonare pentru utilităţi a PMB, care trebuie să emită un aviz pentru ca noi să putem depune cererea pentru a primi autorizaţia de construire pentru acest branşament de la domnul Primar General.

Aş fi vrut să se întâmple lucrurile mai repede, am tras de toţi, de la proiectanţi, directori ai Distrigaz, Apa Nova, Enel etc. până la funcţionari din PMB”, a declarat primarul Ciprian Ciucu ieri, când a fost din nou să inspecteze locuinţele sociale de pe Str. Alexandru Ivasiuc. Lucrările la cele patru blocuri au durat trei ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati