Primele transferuri pe timp de noapte, pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost făcute, luni, primele transferuri pe timp de noapte pe heliportul SUUB. Doi pacienţi cu infarct miocardic acut au fost aduşi după lăsarea serii, unul din Craiova şi o pacientă din Tulcea. În total, pe tot parcursul zilei de ieri, 6 pacienţi au fost transferaţi cu elicopterele SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Luni, 30 decembrie, au fost transferaţi cinci pacienţi cu infarct şi o pacientă cu pericardită hemoragică. Datorită heliportului, pacienţii au ajuns mult mai repede la spital şi este foarte important că timpul de transport a fost scurtat, fiindcă noi, personalul medical specializat, putem interveni mai repede pentru salvarea vieţii dumnealor. Spre exemplu, în cazul pacientei din Tulcea, transferul cu elicopterul a reprezentat un mare avantaj. Pacienta a ajuns noaptea la noi, adusă cu elicopterul şi imediat după ce am preluat-o i-am făcut coronarografie şi angioplastie, iar acum evoluţia este favorabilă. De altfel toţi pacienţii aduşi ieri cu infarct la spital au beneficiat de coronarografie cu angioplastie”, spune dr. Vlad Vintilă, medic primar cardiolog.

Starea pacienţilor transferaţi, ieri, cu elicopterul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este stabilă, iar evoluţia este favorabilă.

De pe data 3 decembrie, de când heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a devenit operaţional, şi până ieri, 30 decembrie, 13 pacienţi au fost transferaţi cu elicopterul.

FOTO Primul heliport medical din Capitală, inaugurat la Spitalul Universitar

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati