Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat la Bucureşti. Aceasta este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky. Avionul poate atinge 14 ore de zbor neîntrerupt

Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul ”Henri Coandă”. Aeronava, care poartă numărul de înregistrare YR-KID, este singura de acest tip operată de o companie din România. Aceasta este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky, potrivit news.ro.

”Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava, care poartă numărul de înregistrare YR-KID, este singura de acest tip operată de o companie din România şi a fost întâmpinată la Bucureşti de tradiţionalul salut al tunurilor de apă, pe calea de rulare a aeroportului. Odată cu recepţionarea celui de-al optulea aparat de zbor din flotă, HiSky dobândeşte capabilitatea de a efectua zboruri regulate long curier şi intră în galeria selectă a companiilor din Europa cu care pasagerii pot călători, fără escală, către orice continent”, anunţă compania.

Airbus A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body şi se regăseşte în flotele celor mai prestigioşi operatori aerieni din lume. Are o eficienţă operaţională în serviciu de 99.4%, şi sistemul avansat de comandă fly-by-wire. În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls Royce Trent 772B şi atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt. Cu o lungime totală de 58,8 m şi o anvergură de 60,3 m, A330-200 oferă un spaţiu generos şi în cabină, cu o configuraţie cu două culoare, care asigură un confort superior pasagerilor, chiar şi pe distanţe lungi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati