Primul liceu cu grădină pe perete, inaugurat în Sectorul 4 din Capitală

Peste 800 de elevi care învață la Colegiul Național “Octav Onicescu” din Sectorul 4, vor începe cursurile, anul acesta, într-o școală nouă. Vechiul lor liceu, construit în anii ’50 și care nu a fost niciodată modernizat până acum, s-a transformat în această vară, într-o unitate de învățământ sigură, complet refăcută și modernizată, cu săli de clasă dotate cu toate facilitățile, în care copiii să vină cu drag, să învețe.

Astfel, în urma lucărilor, Colegiul Național “Octav Onicescu” a devenit unic în țară. Și asta întrucât, este singurul liceu care are o mini grădină pe una dintre fațade.

“Am finalizat un proiect pilot, extrem de așteptat de întreaga comunitate. Este vorba despre o investiție a Sectorului 4, care are mai multe componente. Prima componentă este cea a soluțiilor europene pentru mediu și anume, conceptul de green deal, sens în care avem chiar aici lângă noi, un perete verde, pe care îl veți regăsi multiplicat în multe alte locuri din sectorul nostru, pentru că, începând cu exercițiul financiar 2021-2027 vom avea bani și suntem pregătiți cu proiecte pentru accesarea fondurilor europene pentru a implementa acest concept.

A doua componentă extrem de importantă pe care a vizat-o această investiție este siguranța copiilor, fapt pentru care vorbim astăzi, aici, despre o clădire ce a fost consolidată și care are toate dotările necesare autorizării privind securitatea la incediu, pentru ca elevii să aibă un maxim de siguranță.

Și un alt aspect foarte important este acela că, în Sectprul 4, investițiile se regăsesc pretutindeni. Nu doar pe marile bulevarde, ci și aici, după blocuri, unde se găsesc oameni minunați, școli senzaționale, cu dascăli deosebiți și cu rezultate foarte bune, dacă ne referim la rata mare de promovabilitate la examenele naționale pe care au obținut-o școlile din sectorul nostru. Faptul că astăzi Sectorul 4 arată diferit față de acum 4 ani, că au venit mult mai mulți investitori denotă faptul că investițiile, siguranța, educația merg mână în mână și că acestea sunt premisele esențiale pentru ca societatea și comunitatea noastră să se dezvolte, să fie prospere. Încă o dată, am demonstrat că se poate să livrăm soluții și să facem viața oamenilor mai bună.”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati