Primul mall din România accesibil persoanelor nevăzătoare

Mega Mall a implementat sistemul de orientare STEP-HEAR, devenind primul centru comercial din Capitală accesibil persoanelor nevăzătoare, scrie wall-street.ro. Astfel, persoanele cu deficiențe de vedere se vor putea deplasa mai ușor în centrul comercial, beneficiind gratuit de asistență audio în limba română pentru deplasare, folosind această aplicație.

„Ușa Mega Mall este larg deschisă pentru oricine și, cu ajutorul acestei tehnologii, sperăm că persoanele cu deficiențe de vedere se vor simți mai confortabil și se vor putea orienta independent,” au declarat reprezentanții Mega Mall.

Tehnologia STEP-HEAR funcționează pe baza unui sistem de senzori și a unor sisteme de alertă care au rolul de a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere, dar și care folosesc fotolii rulante, să găsească drumul cel mai sigur în spațiile publice. Beneficiarii trebuie să își instaleze pe telefon aplicația STEP-HEAR, disponibilă gratuit pentru dispozitivele iOS și Android. De îndată ce telefonul mobil detectează senzorii din proximitate, dispozitivul vibrează. Apoi, utilizatorul trebuie să atingă ecranul telefonului și vor fi redate audio, în limba română, toate informațiile necesare pentru deplasare, precum: poziția, descrierea elementelor din jurul lor, distanță pe care o mai au de parcurs până la punctele de interes, direcția spre care trebuie să se îndrepte în funcție de dorințele și nevoile de deplasare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati