Primul serviciu românesc de închirieri auto direct de la proprietari, lansat în București. Cât costă?

Primul serviciu românesc de închiriere de mașini direct de la proprietar către client – perpetoo.com, a fost lansat oficial marți, acesta fiind disponibil în prezent în București, Cluj, Iași și Timișoara și urmează să fie disponibil în viitor în Brașov, Constanța, Sibiu și Oradea, scrie Ziare.com

Site-ul perpetoo.com intermediază procesul prin care proprietari de automobile își pun mașinile la dispoziția clienților interesați. Prima închiriere a avut loc pe 25 octombrie 2019, au anunțat creatorii start-up-ului.

Tariful de închiriere către client este stabilit de proprietarul autoturismului, iar platforma încasează un comision. Potrivit reprezentanților perpetoo.com, acest comision este în prezent de 5 euro pentru fiecare 25 de euro încasați de la client. În prezent, prețul pentru închiriere începe de la 12,5 euro pe zi. La costul afișat se va adaugă garanția de 100 euro (sau 300 euro) care va fi restituită după închiriere.

Serviciul acceptă oferte de închiriere de mașini având maximum 10 ani vechime, potrivit reprezentanților start-up-ului.

Aceștia susțin că toate operațiunile sunt fiscalizate, deoarece platforma acceptă doar plata cu cardul.

Persoanele interesate să plaseze automobile în închiriere pe acest site trebuie să își înființeze firme și să realizeze contracte de chirie cu beneficiarii, au mai precizat reprezentanții perpetoo.com.

Aceștia au declarat că nu este necesar un proces de autorizare specială pe domeniul transporturilor pentru cei interesați să ofere mașini de închiriat prin această platforma, deoarece relația comercială dintre proprietarii de mașini și clienți este una de închiriere între două părți.

Proiectul include oferte de asigurare speciale pentru mașinile participante.

Clienții au la dispoziție un sistem de rating prin care pot clasifică ofertanții de mașini de închiriat, potrivit reprezentanților start-up-ului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati