Primul sistem de „debarcare/ îmbarcare” în fața școlii, montat în Sectorul 2 – FOTO

0
345
Foto: Facebook / Radu Mihaiu

Primul sistem de „debarcare/ îmbarcare” a fost montat în fața unei școli din Sectorul 2 al Capitalei, a anunțat primarul Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

„Astăzi s-a montat primul sistem «Kiss and Ride» din București.

Știți cea mai mare problemă în zilele de școală? Atunci când părinții își aduc copiii, toți la aceeași oră, și dau cercuri prin cartier să găsească un loc de parcare? Și, în disperare de cauză, parchează pe trotuar, pe trecerea de pietoni, pe colțul străzii, în intersecție, sau pe unde apucă.

Ei bine, de un an de zile muncesc la un sistem pe care l-am văzut în străinătate: sistemul «Kiss and Ride», sau, în română, «sistemul debarcare/îmbarcare», se arată în postarea primarului de sector.

Ce este sistemul „Kiss and Ride”

Potrivitul lui Mihaiu, sistemul „Kiss and Ride” este „un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, unde paznicul deschide portiera din spate și preia copilul. Cel mic își ia la revedere de la părinte, apoi este dus (de către paznic) în siguranță în curtea școlii. Părintele pleacă apoi către muncă”.

„Timp total pentru a lăsa copilul la școală: 20 de secunde. Fără parcat pe trotuar, fără pus în pericol copilul, fără strecurat printre mașini parcate alandala.

Simplu, organizat, cu grijă pentru copii. De la anul, vom replica acest sistem la toate școlile unde trama stradală ne permite”, mai precizează edilul Sectorului 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.