Primul spațiu verde din țară cu bănci solare și wifi gratuit, deschis în București

Bucureștenii au la dispoziție un nou loc de realxare, după ce pe Aleea Magnoliilor, o zonă din Grădina Botanică, au fost instalate două bănci cu panouri solare ce permit încărcarea telefoanelor prin porturi USB și contact, dar și acces gratuit la interenet prin rețea wifi.

Proiectul a debutat în 2015 prin parteneriatul dintre Asociația Team Work și Fundația Telekom Romania, vizând Sectorul Taxonomic al Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” a Universității din București.

În cei patru ani peste 1800 de voluntari au desfășurat activități de curățare și amenajare a spațiului pentru a oferi vizitatorilor o nouă experiență. Structura de alei din Sectorul Taxonomic este din nou vizibilă și înnoită, pe fiecare alee fiind plantată sau în curs de plantare o familie botanică diferită (Magnoliaceae, Ranunculaceae, Rosaceae etc.).

  • Aleea Magnoliilor este prima alee amenajată din Sectorul Taxonomic, fiind compusă din 11 magnolii cu perioade de înflorire din aprilie până în septembrie. La maturitate înălțimea magnoliilor plantate va fi între 2,5 și 7 metri. ouă noi panouri informative oferă detalii despre Sectorul Taxonomic și Aleea Magnoliilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati