Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România ar putea deveni funcţional în vara anului 2022

Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România, construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă, ar putea deveni funcţional în vara anului 2022, anunță ONG-ul pe pagina de Facebook.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă estimează că va finaliza construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România la începutul anului viitor.

Reprezentanţii ONG-ului speră că acesta va deveni funcţional în iunie – iulie 2022, după perioada de testare şi calibrare.

„Estimăm că vom finaliza construcţia Spitalului la începutul anului viitor şi că va deveni funcţional probabil în iunie-iulie 2022, după perioada de testare şi calibrare. Ne dorim ca micuţii pacienţi să beneficieze cât mai curând de #SpitalulPremierelor. Însă, unele lucruri nu depind de noi, cum ar fi faptul că în pandemie am avut multe întârzieri la livrarea materialelor pe şantier, iar asta a decalat anumite termene prestabilite”, anunţă ONG-ul fondat de Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu.

„#NoiFacemUnSpital este un proiect pe termen lung, o iniţiativă unică în România, un organism viu, care creşte sub ochii noştri, în timp ce atâtea alte lucruri stau pe loc. Aşa că e normal să avem întrebări despre un proiect de o asemenea amploare, realizat de o asociaţie din donaţii şi sponsorizări. Încercăm să răspundem la cele pe care le auzim cel mai des.”, mai transmit reprezentanţii ONG-ului pe Facebook.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a anunţat că intenţionează să reconstruiască de la zero şi Spitalul Marie Curie, după terminarea construcţiei spitalului de oncologie.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati