Primul tren nou de la Alstom a ajuns în Gara de Nord București

Primul tren electric cumpărat de România a ajuns luni, 4 decembrie 2023, în Gara de Nord București. După ce vor fi realizate testele statice și dinamice, călătorii vor putea circula cu el pe linia feroviară CFR București – Constanța, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, potrivit b365.ro.

Primul tren electric cumpărat de România a ajuns în Gara de Nord București
Moment istoric – primul tren electric achiziționat de România după 20 ani tocmai ajunge în Gara de Nord București, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, luni, 4 decembrie 2023, la ora 10:33, într-o postare pe pagina de Facebook.

Luni, 4 decembrie, în Gara de Nord București a ajuns primul tren cumpărat de statul român, la mai bine de 20 de ani de la ultima achiziție de trenuri. Irinel Ionel Scrioșteanu transmite că acesta este un tren electric Alstom Coradia Stream, fabricat în Polonia.

Este primul tren electric livrat din contractul de achiziție a 37 de rame electrice inter-regionale de lung parcurs, care vor fi livrate României începând cu anul 2024. Mentenanța noilor trenuri electrice este pentru 15 ani, cu posibilitate de extindere la 30 de ani.

Sursa foto: Facebook ARFDupă ce vor fi efectuate testele statice și dinamice (care vor avea loc la Făurei), noul tren electric va intra în circulație pe linia feroviară CFR București – Constanța.

După efectuarea testelor statice și dinamice (care vor avea loc la Făurei), trenul electric va intra în circulație, cu călători, pe linia feroviară CFR București – Constanța, spune Scrioșteanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati