Primul weekend al evenimentului „Străzi deschise” din acest an / Nicușor Dan: ”Săptămâna viitoare vom fi şi în sectorul 1, apoi în sectorul 2”

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat, cu ocazia lansării sâmbătă a evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă Urbană”, că se va desfăşura pe Calea Victoriei, însă de săptămâna viitoare şi în sectorul 1, iar peste două săptămâni şi în sectorul 2. 

  • Anul trecut au participat la „Străzi deschise” un milion de bucureşteni şi, tot în 2023, ARCBUB, Creat şi Proedus au cheltuit 1,5 milioane lei pentru eveniment, a transmis sursa citată.

„Deschidem azi «Străzi deschise» 2024. O să fim pe Calea Victoriei şi, începând de săptămâna viitoare, şi în cartiere în fiecare week-end până în octombrie. În acest week-end avem spectacole pentru copii, opera comică, circul, alte târguri independente pentru copii. Avem concerte după-amiaza. Săptămâna viitoare vor fi şi în sectorul 1. Săptămâna cealată vom fi în sectorul 2.

  • Anul trecut am avut un milion de bucureşteni care au participat la Străzi deschise, în total. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii, începând de azi, să ne simţim bine, să discutăm unii cu alţii, să mai ieşim din casă. Oraşul este pentru oameni, nu este un loc în care să ne urcăm în maşină şi să mergem de acasă până la serviciu”, a afirmat Nicuşor Dan, la deschiderea evenimentului, sâmbătă pe Calea Victoriei.

Întrebat cât costă evenimentul până în luna octombrie, Dan a răspuns: „Sunt trei instituţii care sunt implicate. Sunt ARCUB, Creart şi Proedus care se ocupă de jocurile pentru copii. Anul trecut, cu totul, cred că toate aceste trei instituţii au cheltuit împreună cam 1,5 milioane lei”.

  • „Iniţial, noi voiam să începem şi 27 aprilie şi începând cu week-end-ul din 27 aprilie o să fie mai multe instituţii ale Primăriei. Numai că s-a făcut cald mai devreme, bucureştenii ne-au cerut şi atunci am ieşit încă de week-end-ul acesta”, a mai spus primarul Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati