Astăzi a avut loc Caravana Smart City, un eveniment organizat de Asociația Română Pentru Smart City, ediție dedicată Regiunii București – Ilfov, având drept obiectiv identificarea oportunităților de finanțare, prioritățile de dezvoltare și soluțiile tehnologice dedicate regiunii București – Ilfov.
În calitate de partener strategic al evenimentului, Consiliul Județean Ilfov a participat în cadrul celui de-al doilea panel – Administrația locală București-Ilfov Proiecte, investiții și soluții de tehnologie.
”Orice proiect de Smart County trebuie să aibă în centrul preocupărilor nevoile cetățeanului. Obiectivul oricărui proiect inițiat de autorități este de a furniza servicii de calitate, care să nu genereze sarcini administrative suplimentare, nici pentru utilizatorii serviciilor, nici pentru administrație. Digitalizarea nu poate fi un scop in sine, ci mai degrabă un mijloc prin care ar trebui să ajustăm serviciile publice astfel încât să furnizam, în termeni de calitate și promptitudine, tot ceea ce solicită și are nevoie cetățeanul. Din acest motiv, consider că pentru noi este esențial să ne analizăm propriile procese, să ne reajustăm capacitatea administrativă, altfel cetățeanul nu va resimți nicio îmbunătățire în ceea ce privește timpul dedicat procedurilor administrative.
Succesul unui proiect inovativ, așa cum sunt proiectele de tip Smart County, se bazează în primul rând pe înțelegerea clară a problemelor pe care administrația le are în raport cu cetățenii și adaptarea tehnologiilor existente la realitatea din teren.”, a declarat Mihaela Toader, administratorul public al județului Ilfov.
Evenimentului de astăzi a avut ca scop informarea unui public cât mai larg în privința oportunităților de finanțare, dedicate în mod special regiunii vizate, precum și diseminarea informațiilor către auditoriul din mediul administrației publice locale.
Auditoriul prezent a fost reprezentat atât de mediul universitar, cel al administrației locale, cât și de mediul economic și inovatorii sociali din București și din județul Ilfov.
Dezbaterea a fost structurată în trei părți, sub forma unor paneluri, respectiv: Panelul 1- Strategii, legislație și politici publice, infrastructură și finanțare; Panelul2 – Administrația locală București-Ilfov. Proiecte, investiții și soluții de tehnologie; Panelul 3 – Administrația locală București-Ilfov. Viziune locală în context regional.
Parteneri strategici ai evenimentului: Consiliul Județean Ilfov, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov și Universitatea Politehnica București.