Problemele pe care le au bucureștenii din Dorobanţi. Un vecin crește şobolani în apartament

Un bărbat din Dorobanţi – o zonă scumpă a Capitalei– își terorizează de cinci ani vecinii, care au observat că acesta crește zeci de şobolani în apartament. Oamenii l-au reclamat, specialiștii în deratizare au venit și au pus capcane, dar, vin nefericire pentru colocatari, acestea nu sunt eficiente, pentru că rozătoarele sunt deja sătule după ce primesc de mâncare de la bărbat, arată un reportaj realizat de Antena 3.

Locatarii dintr-un bloc din cartierul bucureștean Dorobanți se plâng de câțiva ani că un vecin crește zeci de șobolani în imobil și chiar au trimis imagini video în care se vede cum rozătoarele mânâncă în camerele pline de gunoaie și, din când în când, ies la plimbare pe geam.

Proprietarul are 82 de ani şi de 5 ani locuieşte împreună cu şobolanii pe care îi şi hrăneşte, în apartamentul lui de 3 camere.

În imaginile primite și filmare apoi de echipa de televiziune se vede cum șobolanii mișună în interior, apoi și ies la aer în cartier

Colocatarii l-au dat în judecată, dar nimeni nu poate lua măsuri până când nu există o decizie definitivă a instanţei, relatează Antena 3.

Potrivit preşedintelui asociației de bloc, octogenarul îi hrănește din mâncarea dată de serviciile sociale. „Autorităţile îi dau ceva mâncare caldă. El o aduce acasă, o pune în ligheane şi hrăneşte şobolanii şi îi creşte. Acum doi ani am avut şobolani tot la fel. Cred că au scos găleţi. Găleţi de şobolani. Omul nu este sănătos la cap! Că un om normal la cap nu strânge gunoaie şi nu creşte şobolani!”, a declarat acesta.

„Procedurile judecătoreşti sunt cum sunt”

Pe lângă prejudiciile aduse valorii proprietății lor, existența șobolanilor implică riscuri pentru sănătatea locatarilor, pentru că șobolanii pot transmite opt tipuri de boli.

Potrivit președintelui de bloc, Poliţia Sector 1 are în derulare o executare, urmând ca cât de curând să îi golească apartamentul. „Şi noi avem un proces câştigat de asociaţia de proprietari, tot pentru golirea apartamentului, dar procedurile judecătoreşti sunt cum sunt. Am făcut inclusiv adrese la SANEPID. Nu răspund”, a detaliat el.

Potrivit medicilor veterinari, kantavirusul poate fi inhalat, transmis prin intermediul unei muşcături, dar pot lăsa semne grave prin atacarea sistemului respirator la oameni.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati