Procedura la aeroport pentru cei care vin în România din ţări de pe “lista galbenă”

Începând de miercuri, cei care ajung în România dintr-o ţară aflată pe lista galbenă trebuie să intre în carantină.

Sunt 49 de ţări unde numărul de îmbolnăviri raportat la suta de mii de locuitori este mai mare decât la noi. În aceste condiţii, cei de la ″Aeroportul Henri Coandă″⁣ au luat deja măsuri de separare a călătorilor, scrie stirileprotv.ro.

Începând de azi noapte, mai exact de la miezul nopţii, toţi cei care aterizează aici, la Aeroportul Otopeni şi au venit dintr-una din ţările aflate pe lista galbenă, trebuie să meargă pe un culoar separat.

Primesc la aterizare o declaraţie, pe care trebuie să o completeze cu datele personale, şi adresa la care urmează să se izoleze.

După ce ies din aeroport, trebuie să se deplaseze direct la această adresă, pe ruta cea mai scurtă, este precizat în declaraţie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista galbenă, care conţine acum 49 de ţări, printre care şi Spania, Franţa, Olanda şi Moldova, țări cu o rată a îmbolnăvirilor mai mare decât cea a României.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să stea în carantină două săptămâni, dar sunt şi două excepţii: sunt scutiţi de carantină cei care stau mai puţin de 3 zile şi prezintă un test negativ făcut în ultimele 48 de ore. Iar cei care fac un test în a 8-a zi de carantină şi rezultatul este negativ, pot ieşi în a 10-a zi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati