Producţia de OROSTIM HV la Institutul Cantacuzino este de maxim 1.000 de flacoane. Firmele private – chemate să se implice

Ministerul Apărării a anunțat că Institutul Cantacuzino va dubla în curând capacitatea de producție a suplimentului Orostim-HV, după ce la magazinul instituției s-a format azi o coadă de oameni pentru a cumpăra produsul. Totodată, instituția spune că producţia poate fi crescută prin implicarea unor firme private.

MApN precizează că OROSTIM-HV a reprezentat „un proiect de cercetare desfășurat de Institutul „Cantacuzino” pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducție, cu capacitățile experimentale proprii”, scrie Digi24.

Astăzi, suplimentul pentru creșterea imunității a fost scos la vânzare, la magazinul instituției, primul lot produs, adică unul de 942 de flacoane.

Vezi aici cât costă suplimentul Orostim-HV

„Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacitățile de microproducție din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs. Prin optimizarea fluxului de microproducție, Institutul își propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantități”, subliniază Ministerul Apărării.

MApN arată că „producția de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV poate fi externalizată către agenți economici specializați care dețin capacități de fabricație de nivel industrial”.

„În acest sens, Institutul își exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuțiilor cu producătorii interesați de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piață în cantități suficiente”, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati