Produse de igienă menstruală, distribuite gratuit elevelor din şcolile Sectorului 6

Elevele din școlile și liceele din Sectorul 6 vor primi gratuit produse de igienă menstruală, precum și materiale de informare privind educația pentru sănătate.

În ședința Consiliului Local Sector 6 de ieri, 21 decembrie 2021, a fost aprobat un proiect de hotărâre care prevede ca elevele școlilor și liceelor de stat din sector să beneficieze de produse de igienă menstruală, prin intermediul unor dispensere care vor fi montate în toaletele pentru fete ale unităților de învățământ.

Pentru început, pe perioada semestrului al II-lea al anului școlar 2021-2022, măsura va fi implementată în două unități-pilot: Școala Gimnazială nr. 153 și Școala Gimnazială nr. 161, ambele din cartierul Giulești-Sârbi. Aici, vor fi instalate dispensere pentru produse de igienă menstruală, vor fi distribuite produse specifice și materiale de informare privind educația pentru sănătate.

Măsurile vor fi implementate în toate școlile din Sectorul 6

Începând cu anul școlar 2022-2023, măsurile vor fi implementate în toate școlile gimnaziale și liceele de stat din Sectorul 6.

Administrația Școlilor Sector 6 se va ocupa de achiziționarea produselor de igienă menstruală, a dispenserelor (inclusiv montajul), precum și a materialelor de informare privind educația pentru sănătate, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul local, sponsorizări sau donații, fonduri externe.

Grupul țintă este reprezentat de eleve cu vârsta între 12 și 18 ani, iar costurile estimate pentru cele două școli din Giulești sunt de 19.000 lei.

“Existenţa dispenserelor de absorbante în școală ar ajuta la reducerea percepţiilor negative asociate cu menstruaţia și ar încuraja adolescenţii să privească menstruaţia ca pe un eveniment normal și natural, care nu trebuie să provoace rușine. Dacă absorbantele ar fi disponibile gratuit în școli, menstruaţia nu ar mai fi un motiv pentru care adolescentele să lipsească de la școală”, a declarat viceprimarul Sectorului 6, Mihaela Ștefan, inițiatoarea acestui proiect.

Alte state care au trecut astfel de legi sunt: Scoția, Noua Zeelandă, Regiunea Metropolitană a Parisului (Ile de France), Kenya.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati