Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti. Târg în curtea Ministerului Agriculturii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 16-19 decembrie 2022, evenimentul „Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti”, ce va constitui un prilej pentru vizitatori de a redescoperi tradiţia preparatelor specifice acestei sărbători.

Potrivit unui comunicat de presă, târgul este organizat cu sprijinul Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, în curtea MADR.

Astfel, bucureştenii se vor putea bucura în cele patru zile de o bogată varietate de mâncare gătită specifică sărbătorilor de iarnă, care satisface toate gusturile: cârnaţi de porc la grătar, sarmale din carne şi sarmale de post.

„Printre produsele româneşti cu care se vor delecta vizitatorii la târgul de Crăciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale ţării, atestate ca produse tradiţionale de către MADR: slănină afumată, cârnaţi de porc, caltaboş, jumări, cârnaţi şi tobă de casă, lebăr, jambon şi muşchi de porc afumate, lactate şi brânzeturi, produse din peşte, cozonac, prăjituri şi băuturi spirtoase. Din arealul zonei montane va fi prezentă la târg o gamă largă de brânzeturi, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă”, informează ministerul.

De asemenea, producătorii agricoli vor comercializa ulei de floarea-soarelui presat la rece, diverse sortimente de miere şi produse ale stupului, fructe şi legume de sezon, precum şi diverse produse obţinute din lavandă, provenite din fermele proprii.

Cei interesaţi vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse agroalimentare româneşti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicaţie Geografică Protejată), Telemea de Sibiu (Indicaţie Geografică Protejată), Scrumbie de Dunăre afumată (Indicaţie Geografică Protejată), Salată cu icre de ştiucă de Tulcea (Indicaţie Geografică Protejată), Salată tradiţională cu icre de crap (Specialitate Tradiţională Garantată). De asemenea, de la târg nu va lipsi binecunoscuta plăcintă dobrogeană, produs ce se află în curs de dobândire a protecţiei europene ca Indicaţie Geografică Protejată.

Buna dispoziţie va fi asigurată de artişti de la Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, care vor crea o atmosferă magică de Crăciun interpretând cele mai frumoase colinde.

Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”

Târgul dedicat sărbătorilor de iarnă va fi deschis de vineri până luni, între orele 9:00-19:00, şi face campania de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati