Profesor de atletism de la un club sportiv din Bucureşti, arestat pentru că ar fi agresat sexual o elevă

Un profesor de atletism de la un club sportiv din Bucureşti a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat că ar fi agresat-o sexual pe una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani, a transmis, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, scrie digi24.ro.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, miercuri, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor.

Procurorii arată că, în data de 9 noiembrie 2021, bărbatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, ar fi exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul săvârşirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol.

„Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din Bucureşti, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor – elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia”, precizează anchetatorii.

Procurorii informează că joi profesorul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati