Profesor de la Universitatea Politehnică București, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Profesorul universitar Cristian Florian Dincă de la Universitatea Politehnica din Bucureşti a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că a primit mită în legătură cu mai multe proiecte finanţate din fonduri nerambursabile derulate în cadrul unităţii de învăţământ.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a profesorului Cristian Florian Dincă, director al Departamentului de Producere şi Utilizarea Energiei din cadrul Universităţii Politehnica, pentru comiterea a două infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (34 acte materiale).

Procurorii susțin că în perioada 2020 – 2023, Dincă ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 161.370 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile: “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft”, derulate în cadrul Universității Politehnice din București.

„Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care cele două persoane ar fi primit-o în contextul menţionat mai sus, în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective”, au explicat anchetatorii.

La 2 martie 2023, potrivit înțelegerii anterioare, Dincă r fi primit de la una dintre cele două persoane suma de 6.000 de lei, reprezentând tranșa aferenta salariului primit de aceasta în luna februarie 2023, ocazie cu care procurorii au organizat un flagrant.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati