Profesorii au refuzat și oferta președintelui Klaus Iohannis! Greva continuă pe termen nelimitat

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” transmit că, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, „fie el și unul girat de președintele României. Greva continuă”.

„Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor”, potrivit unui comunicat de presă semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Conform sursei citate, solicitările profesorilor au rămas aceleași:

  • majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puțin salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Klaus Iohannis a chemat liderii Coaliției, la Cotroceni, la ora 12:00, pentru a discuta despre greva profesorilor. Discuțiile vin după negocierile eșuate de ieri dintre președinte și sindicaliștii din Educație. Șeful statului le-a spus dascălilor că va gira un acord politic prin care, în Legea Salarizării, să fie respectate cerințele lor. Sindicaliștii în Educație spun însă că nu vor accepta oferta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati