Profesorii au termen până miercuri să transmită orarul pentru cursuri online

Directorii unităților de învățământ din București, inclusiv grădinițele, au termen până miercuri să îi informeze pe copii și pe părinți cum vor fi organizate cursurile online și să le transmită orarul.

Condițiile sunt prevăzute în Planul de măsuri pentru desfășurarea cursurilor în sistem online, în perioada suspendării cursurilor față în față, elaborat de Inspectoratul Școlar București.

”Directorii unităților de învățământ/ Profesorii diriginți/ Profesorii pentru învățământ primar/ Învățătoarele/ Profesorii pentru învățământul preșcolar/ Educatoarele au termen până în 21 octombrie pentru „Informarea preșcolarilor/elevilor și a părinților acestora asupra modalității de organizare a activității didactice prin intermediul tehnologiei și al Internetului în această perioadă, inclusiv cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au”.

Tot până miercuri, aceștia au termen pentru „transmiterea, către preșcolari/elevi și părinții acestora, a orarului școlar și a programului stabilit la nivelul unității de învățământ, precum și a altor informații relevante pentru facilitarea învățării prin intermediul tehnologiei și al internetului”.

De asemenea, până miercuri este prevăzută „consilierea preșcolarilor/elevilor pentru participarea acestora la activitățile didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului”.

Reamintim că începând de marți cursurile se vor desfășura exclusiv online în școlile din București, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de cazuri în ultimele 24 de ore.

În schimb, creșele și afterschool-urile rămân deschise în Capitală, după ce hotârârea Comitetului pentru Situații de Urgență a municipiului București care pevedea că acestea și universitățile vor fi închise a fost revocată, potrivit ministrului Educației, Monica Anisie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati