Profit.ro: Fabrica Fabiol din Drumul Taberei va fi închisă pentru a face loc unui proiect rezidențial

0
705
Foto: colaj profit.ro

Proprietarii fabricii de suplimente alimentare Fabiol, din cartierul bucureștean Drumul Taberei, au decis să oprească producția și pregătesc pe teren un proiect rezidențial cu peste 700 de apartamente. Dan Șchiopu, proprietarul comerciantului de suplimente alimentare Hyllan Pharma, va prelua o parte din utilajele fabricii și le va muta într-o nouă unitate de producție, pe care a construit-o în Otopeni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Halele de producție de suplimente nutritive ale Fabiol funcționează pe un teren cu o suprafață de circa 19.100 de metri pătrați, amplasat pe Bulevardul Timișoara, nr. 50.

Proprietarul vrea desființarea tuturor construcțiilor existente pe acest teren și dezvoltarea, în loc, a unui ansamblu rezidențial format din 3 blocuri: unul mai mare, sub formă de L, cu două subsoluri, parter și 14 etaje, și încă două mai mici cu două subsoluri, parter și 3, până la 5 etaje retrase, plus spații comerciale.

„Producția fabricii se mută, pentru că nu mai era fezabilă păstrarea unei fabrici într-o zonă cu puternic caracter rezidențial. Hyllan Pharma este principalul client al Fabiol. Când Fabiol m-a notificat că în locul fabricii este posibil să se dezvolte un proiect imobiliar, am discutat cu proprietarii și am agreat că, într-un anumit interval de timp, trebuie să mutăm producția.

Eu mi-am asumat ca, preluând de la ei niște active, să fac o fabrică nouă în Otopeni, în nume propriu, în care nu mai este implicat Fabiol.

Eu nu sunt implicat în acționariatul Fabiol, dar am avut o relație de colaborare de peste 10 de ani, care s-a încheiat amiabil în momentul în care s-a decis realizarea unui proiect imobiliar în locul fabricii“, a declarat, pentru Profit.ro, Dan Șchiopu, CEO și fondator Hyllan Pharma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.