Prognoză meteo în București. Vremea va deveni caniculară

Meteorologii au emis o informare privind disconfortul termic accentuat, pentru zilele de vineri și sâmbătă, în sud și sud-est, iar pentru vineri în vestul României.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 36 de grade.

Dar vor fi şi ceva furtuni, cu ploi torențiale și grindină.

Vineri, local în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar sâmbătă în cele sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, transmite ANM.

Cum va fi vremea în București

Canicula va caracteriza vremea şi la București, conform prognozei speciale emise de ANM.

De vineri ora 10:00 până sâmbătă la ora 9:00, vremea va deveni caniculară după-amiaza, astfel încât și disconfortul termic va fi ridicat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

Sâmbătă, după orele prânzului, va crește probabilitatea pentru înnorări, ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati