Program de colectare selectivă a deșeurilor în școlile din Sectorul 1

0
292

Toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 vor avea un program de colectare selectivă a deșeurilor. Primăria Sectorului 1 se alătură programului de educare a tinerilor din școli în vederea selectării deșeurilor menajere și reciclabile.

Vineri, la sediul administrației locale, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat un acord de colaborare cu reprezentanții @ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului.

Potrivit acestui protocol de colaborare, școlile din Sectorul 1 vor fi dotate cu recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere și reciclabile – plastic, metal, hârtie, carton și sticlă, asigurându-se astfel o infrastructură sustenabilă de colectare selectivă în școlile gimnaziale și în licee. Prin acest acord se urmărește promovarea educației pentru mediu în rândul elevilor de gimnaziu și liceu și includerea școlilor din Sectorul 1 în programul ASAP de colectare selectivă a deșeurilor în vederea reciclării acestora.

„Educația colectării selective începe acasă și trebuie să continue în sălile de clasă. Suntem încrezători că împreună vom reuși să educăm o bună parte din elevi și din părinți în spiritul responsabil față de mediu și față de comunitate. Viitorul se află în educația tinerilor de astăzi, iar noi am promis un sector mai curat, un sector mai educat și mai atent cu mediul înconjurător. Ne ținem de promisiune!”, a declarat primarul Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.